Duru Dualli Risotto’nun tadı damağınızda kalacak!..

14 Nisan 2017 Cuma 10:00
12
14
16
18

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına İtalyanların vazgeçilmez lezzeti Risotto’yu sunuyor.

Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına İtalyanların vazgeçilmez lezzeti Risotto’yu öneriyor. Bu dünyaca meşhur pilavı bir de Mantarlı Duru Dual ile deneyin. İtalyanların hiç sıkılmadan yediği bu nefis pilava siz de bayılacaksınız. Üstelik Duru Dual ile Risotto yapmak hem çok kolay hem de çok leziz…

MALZEMELER

1 paket Duru Dual Mantarlı Bulgur

6 bardak su (Tavuk suyu da olabilir)

2 yemek kaşığı kıyılmış kuru soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı elma sirkesi

8 yemek kaşığı parmesan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve taze çekilmiş karabiber

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencereye koyun. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin. Duru Dual mantarlı bulguru tencereye dökün ve karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırın. Sıcak su veya sıcak tavuk suyundan bir kepçe koyun. Bulgur suyu çekince bir kepçe daha ilave edin. Bu şekilde bulgur şişinceye kadar su ekleme işlemine devam edin. Tuzunu ekleyin ve son suyu da ekledikten sonra ocağın altını kapatın, karabiber ve fesleğen ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın ve parmesan peynirini ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve karıştırın.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı
» Kocaeli’de 1000 çeşit yemek var
» Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu
» Bal, ham haliyle güzel…
» Aydan Üstkanat’ın seçtiği “Sanal Alemin En İyileri” pikan cevizli lezzetlerle hünerlerini sergiledi
» Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar
» Buğday başağının sıcacık emeğe dönüş hikayesi
» Dev çikolata tablosu
» Dünyanın en meşhur lezzetlerini keşfedin
» Dünya mutfağı tarhana ile tanıştı
» Tahinin pekmez aşkı eski tadında!
» Şefler, Lezita ile lezzet yolculuğuna çıktı
» Urla’nın Gastronomi Turizmi çabalarına büyük destek
» Geleneksel lezzet boza ve sağlık
» Çırağan Sarayı’nda Venedik rüzgârı esiyor
» Gaziantep lezzetlerinin ünlü şefleri The Ritz-Carlton, İstanbul’a geliyor
» Tutkunun peşinde koşanları enfes İtalyan çikolatası deneyimi ile buluşturuyor
» Metrelik Adana Kebabı