Duru Dualli Risotto’nun tadı damağınızda kalacak!..

14 Nisan 2017 Cuma 10:00
12
14
16
18

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına İtalyanların vazgeçilmez lezzeti Risotto’yu sunuyor.

Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına İtalyanların vazgeçilmez lezzeti Risotto’yu öneriyor. Bu dünyaca meşhur pilavı bir de Mantarlı Duru Dual ile deneyin. İtalyanların hiç sıkılmadan yediği bu nefis pilava siz de bayılacaksınız. Üstelik Duru Dual ile Risotto yapmak hem çok kolay hem de çok leziz…

MALZEMELER

1 paket Duru Dual Mantarlı Bulgur

6 bardak su (Tavuk suyu da olabilir)

2 yemek kaşığı kıyılmış kuru soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı elma sirkesi

8 yemek kaşığı parmesan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve taze çekilmiş karabiber

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencereye koyun. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin. Duru Dual mantarlı bulguru tencereye dökün ve karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırın. Sıcak su veya sıcak tavuk suyundan bir kepçe koyun. Bulgur suyu çekince bir kepçe daha ilave edin. Bu şekilde bulgur şişinceye kadar su ekleme işlemine devam edin. Tuzunu ekleyin ve son suyu da ekledikten sonra ocağın altını kapatın, karabiber ve fesleğen ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın ve parmesan peynirini ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve karıştırın.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de