Duru Dualli Risotto’nun tadı damağınızda kalacak!..

14 Nisan 2017 Cuma 10:00
12
14
16
18

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına İtalyanların vazgeçilmez lezzeti Risotto’yu sunuyor.

Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına İtalyanların vazgeçilmez lezzeti Risotto’yu öneriyor. Bu dünyaca meşhur pilavı bir de Mantarlı Duru Dual ile deneyin. İtalyanların hiç sıkılmadan yediği bu nefis pilava siz de bayılacaksınız. Üstelik Duru Dual ile Risotto yapmak hem çok kolay hem de çok leziz…

MALZEMELER

1 paket Duru Dual Mantarlı Bulgur

6 bardak su (Tavuk suyu da olabilir)

2 yemek kaşığı kıyılmış kuru soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı elma sirkesi

8 yemek kaşığı parmesan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve taze çekilmiş karabiber

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencereye koyun. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin. Duru Dual mantarlı bulguru tencereye dökün ve karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırın. Sıcak su veya sıcak tavuk suyundan bir kepçe koyun. Bulgur suyu çekince bir kepçe daha ilave edin. Bu şekilde bulgur şişinceye kadar su ekleme işlemine devam edin. Tuzunu ekleyin ve son suyu da ekledikten sonra ocağın altını kapatın, karabiber ve fesleğen ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın ve parmesan peynirini ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve karıştırın.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları
» Sağlıklı kışın sırrı artizan lezzetlerde!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli’de Japon lezzetleri...
» Çengelköy’ün Boğaz’a Açılan Lezzet Mekanı Beyaz Bosphorus
» Knorr sofrası, baharat dünyasına keyifli bir yolculuk için kuruldu
» Fenix kış aylarının da gözdesi olmaya devam ediyor!
» Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri
» Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor
» Çeşnili ekmek karışımı ile nefis aromalı lezzetlere imza atın
» Capricorn yenilenen menüsüyle Boğaz’ın gözdesi olmaya devam ediyor!
» Çikolata ve vişnenin eşsiz dansı
» Teknolojinin ve şıklığın birleşimi
» Sosyal sofra paylaşım deneyimi sunan YeatUp, gezginlere yerel yaşamın kapılarını açıyor
» Evde sos yapmak aslında çok kolay
» Tadında Anadolu’da kahvaltı sofraları hem geleneksel hem leziz
» Ünlü gurmeler Tarsus’ta
» Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar
» En çok boyozu yiyen kazandı
» Cloud 34, Yenilenen Asya Menüsü ile Hilton İstanbul Bomonti’de sizleri bekliyor
» Tarsus Mutfağı Dünya’ya açılıyor
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri” Kasım Ayında Karadeniz’de