Duru Dualli Risotto’nun tadı damağınızda kalacak!..

14 Nisan 2017 Cuma 10:00
12
14
16
18

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına İtalyanların vazgeçilmez lezzeti Risotto’yu sunuyor.

Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına İtalyanların vazgeçilmez lezzeti Risotto’yu öneriyor. Bu dünyaca meşhur pilavı bir de Mantarlı Duru Dual ile deneyin. İtalyanların hiç sıkılmadan yediği bu nefis pilava siz de bayılacaksınız. Üstelik Duru Dual ile Risotto yapmak hem çok kolay hem de çok leziz…

MALZEMELER

1 paket Duru Dual Mantarlı Bulgur

6 bardak su (Tavuk suyu da olabilir)

2 yemek kaşığı kıyılmış kuru soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı elma sirkesi

8 yemek kaşığı parmesan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve taze çekilmiş karabiber

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencereye koyun. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin. Duru Dual mantarlı bulguru tencereye dökün ve karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırın. Sıcak su veya sıcak tavuk suyundan bir kepçe koyun. Bulgur suyu çekince bir kepçe daha ilave edin. Bu şekilde bulgur şişinceye kadar su ekleme işlemine devam edin. Tuzunu ekleyin ve son suyu da ekledikten sonra ocağın altını kapatın, karabiber ve fesleğen ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın ve parmesan peynirini ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve karıştırın.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» /Bensu Soral ve Tülin Şahin Magnum Store’da!
» Türk Kuru Meyve Sektörü 36. Uluslararası Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresi’ne katıldı
» Türk Kahvesine UNESCO standardı geliyor
» La Lorraine’den Ramazana özel sağlıklı, pratik ve lezzetli tarifler
» Seyahatlerin dostu bavullar Tergan’da
» Ordu mutfağının yöresel tatlısı Cotyora’yı, Ramazan’da Nelipide’de deneyin
» Nesiden nesile lezzetin adresi “ İskender” İstanbul Nişantaş’ında
» Shangri-La Bosphorus İstanbul’da geleneksel Ramazan lezzetleri
» Yeniden Etiler’deyiz...
» Vakko Chocolate’tan Ramazan’a Özel Vakko Hurmalı Çikolata
» Pasta Yarışması’nda altın madalya Urla’ya geldi
» Dünya Hamburger Gününe Özel “Boss Burger” The Populist’te
» Karaca ile çay keyfi
» Geleneksel kebap lezzetlerinin bir numaralı adresi Günaydın Kebap, Ramazan sofralarıyla da iddialı!
» Türkiye’nin en neşeli festivalinde “Yerel Lezzetler” yarıştı
» Cranberryli (Turna Yemişi) tarifler yarıştı!
» Geleneksel Ramazan lezzeti Tuğcan Otel’de
» Küçük ev aletlerinden büyük gıybet
» Doğanın renkleri fakir teknolojisiyle buluştu
» Nestlé’den 2 bin öğrenciye su farkındalığı eğitimi
» Milas Balık Festivali’nde bir rekor daha 3 bin kişiyle balık figürü oluşturdular
» Babanız için en keyiflisi Hotpoint filtre kahve makinesi
» ‘Rakı Gastronomisi: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı tanıtıldı
» Tavuk Dünyası Zonguldak’taki ilk restoranını Westa Life AVM’de açtı
» Ünlü isimler Nestlé Pure Life etkinliğinde bir araya geldi