Dev çikolata tablosu

18 Şubat 2018 Pazar 11:00
12
14
16
18

Harvey Nichols, aşkın ve tutkunun simgesi çikolatanın karşı koyulmaz lezzetini sanat ile buluşturdu. Harvey Nichols ve Le Cordon Bleu işbirliği ile hazırlanan dev çikolata tablosu Şubat sonuna kadar Harvey Nichols’ta moda ve lezzet tutkunlarını bekliyor!

Çikolatanın en estetik ve ilgi çekici hali, uluslararası mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu‘nün ödüllü Eğitmen Şeflerinin ve Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu öğrencilerinin maharetli ellerinde benzersiz bir tabloya dönüştü. Toplamda 200 kg çikolata kullanılarak ortaya çıkarılan “Aşkın En Tatlı Hali” isimli bu dev eser, Harvey Nichols Kanyon’da Şubat ayı boyunca çikolata ve sanat severlerin beğenisine sunuluyor.

Harvey Nichols ve Le Cordon Bleu ile ortaya çıkan bu benzersiz tablo moda severleri çikolata dünyasının eşsiz dünyasına götürüyor!

#askinentatlihali

SANATÇI ŞEFLER

Şef Richard Vacher, proje ile ilgili fikirlerini, “Pastacılık ve sanat her zaman birbirinin ilham kaynağı olmuştur. Eğitmenler olarak deneyim, estetik anlayış ve dünya görüşümüzü öğrencilerimize aktarmanın misyonumuz olduğuna inanıyorum. Bu çalışma da bunun en güzel örneği, onlarla beraber çalışarak hem çikolata ile çalışma tekniklerini hem de bir sanat eseri yaratarak göze ve damağa nasıl hitap edebileceklerini aktarmış olduk” şeklinde belirtti.

Şef Richard Vacher: Nimes, Fransa doğumlu Şef Richard Vacher, 15 yaşındayken pastacılığa duyduğu tutku ile Paris’te bulunan ünlü Jean Ferrandi okuluna başladı ve 1982 yılında bu kurumdan pastacılık, şekerleme, çikolata ve dondurma uygulamalarında "Certificate of Competence Professional" sertifikasını aldı. Pastacılığa olan merakını, aldığı eğitimle pekiştiren Şef Richard, profesyonel anlamda kendini geliştirmek amacıyla Paris’ten ayrılarak, “Meilleur Ouvrier de France” ünvanının sahibi ünlü Şef Roger Verger ile çalışmak üzere Côte d’Azur’a yerleşti. 1986 – 1990 yılları arasında Şef Roger önderliğinde birçok uluslararası yarışmaya katılarak, önemli başarılar elde etti. 1991 yılında sous chef olarak “Palais Cannes” da ve 1991-1999 yılları arasında “Le Meridien Beach Plaza” da Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. 1993 yılında Basel, İsviçre’de düzenlenen pastacılık yarışmasında Dünya Şampiyonluğu’nu, 1995 yılında Paris’te düzenlenen 15. Fransa Pastacılık Kupası’nı kazandı. 1996 yılında dünyanın en prestijli yarışmalarından “Meilleur Ouvrier de France” yarışmasına katılan Şef Richard, final seçmelerine katılmaya hak kazandı. 1999 yılında, Michelin Yıldız’lı Şef Joël Garault ile birlikte Monaco’daki Hotel Hermitage’da Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. 2000 - 2011yıllarında arasında Monaco’da kendi şirketini kuran Şef Richard, “Richard Creations” adlı iki mağaza açtı. Çeşitli catering firmaları ile yaptığı ortak girişimlerle, 2012 yılından itibaren; Monaco Prensi Albert’ın düğün pastası başta olma olmak üzere, Monaco ve St.Tropez bölgesindeki özel davetlere konsept ve artistik ürünlerle hizmet verdi.2015 yılında, İstanbul Shangri-La Bosphorus Hotel’de Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. Şef Richard Vacher, Ağustos 2016’da teknik bilgi birikimini paylaşmak üzere Le Cordon Bleu İstanbul ailesine katıldı.

Le Cordon Bleu Master Şefi Christophe Bidault, proje ile ilgili düşüncelerini “Açıldığı günden itibaren Özyeğin Üniversitesi’nde yer alan Le Cordon Bleu İstanbul, mutfak sanatları öğrencileri için mükemmellik merkezi oldu. Bu mükemmellik yolunda Sevgililer Günü için Şef Richard ve ben 8 öğrencimiz ile 2 hafta boyunca okulda üzerinde çalışarak, sonrasında 6 saat süresince Harvey Nichols’da montaj yaparak bu görkemli çikolata tablosunu hazırladık. 3 panelden oluşan 1,80 metre yüksekliğindeki bu eserde çağdaş ve modern esinlenmelerden yola çıkarak oluşan parçalarla çikolata yapım ve dekorasyonunda birçok farklı teknik kullandık. Öğrencilerimizin çoğu, ilk kez bu kadar büyük bir çalışmada görev aldı. Sevgililer Günü için hazırladığımız bu muhteşem yapıtta öğrencilerimizin gösterdiği profesyonellik ve özverili çalışma bizi çok mutlu etti ve gururlandırdı, onlara uzun ve güzel bir kariyer diliyorum, uzun ama sonu tatmin edici bir yoldalar.” şeklinde ifade etti.

Şef Christophe Bidault: Fransa ve İngiltere’deki pek çok elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır. Şef Christophe, Londra’da Parfait Ltd şirketinde çalıştı ve burada Harrods ve Fortnum & Mason gibi elit mağazalara ürün tedarik etti. 1994 yılında Harrods’a geçerek, Hamur İşleri ve Viyana Çöreği (Viennoiserie) departmanlarında “Head Chef” (Aşçıbaşı) olarak görev yaptı. Daha sonra ünlü şef Philippe Dadée ile çalışmaya başlayan Şef Christophe, Londra’nın 5 yıldızlı otelleri için ekmek üretmeye ve tedarik etmeye başladı. Ardından Şef Bidault, Londra’nın ünlü otellerinden Ritz Hotel’e transfer oldu ve burada Yönetici Pasta Şefi (Executive Pastry Chef) olarak hizmet verdi. Şef Christophe, Le Cordon Bleu’de çalışırken, Meksika, Kore ve Londra’da çeşitli mutfak gösterilerinde bulundu. Şef Christophe, her ayrıntısı düşünülmüş şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı kuleleriyle ünlüdür. Şef Bidault, 2012 yılında Le Cordon Bleu İstanbul ailesine katılmıştır.

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti
» Mutfak bilgisini ölçmek isteyenler bu yarışmaları kaçırmasın!
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı