Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor

17 Kasım 2017 Cuma 09:00
12
14
16
18

Anadolu’nun zengin malzeme çeşidini ve geleneksel pişirme tekniklerini, evrensel mutfak anlayışı ile birleştiren Delimonti; menüsünü kış mevsimine uygun tatlarla yeniliyor. Gastronomi market ve restoran konseptini bir arada sunan ve ayrıcalıklı atmosferi ile fark yaratan Delimonti’nin kış menüsünde kök sebze çorbasından kuzu tandıra, zerdeçallı tavuktan dana döşe kadar, pek çok yeni ve iddialı lezzet yer alıyor.

Delimonti serin kış günlerinde misafirlerini, besleyici kök sebze çorbası ile karşılıyor. Menüde taze ve mevsimsel mahsuller ile zenginleşen salata seçenekleri arasında ise; bahçe yeşillikleri, elma ve vinegret sos ile lezzetlenen bahçe salatası ve portakal, keçi tulum peyniri ve ceviz ile hazırlanan roka salatası yer alıyor.

Kış dönemi için yenilenen Delimonti menüsündeki lezzetler arasında, kolot peynirli siyez bulguru ile servis edilen kuzu tandır, köz patlıcan ve dövme buğday ile zenginleştirilen dana döş ve acı reçelle birlikte köz biberli patates ezme ile lezzeti katlanan zerdeçallı tavuk yer alıyor. Balık severler için en keyifli seçeneklerden olacak tava somon ve iştah kabartan Delimonti yoğurtlu köfte de Delimonti’nin kış menüsüne lezzet katıyor.

Zeytinyağlı seçeneklerinin arasına zeytinyağlı kök ıspanaknar ekşili zeytinyağlı biber dolması ve pırasa közleme gibi lezzetleri ekleyen Delimonti, menüsünü tatlı severlerin de damaklarına hitap edecek şekilde yeniliyor. Kış menüsünde başta kaymaklı incir tatlısıolmak üzere birçok tatlı seçeneği yer alıyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe