Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor

17 Kasım 2017 Cuma 09:00
12
14
16
18

Anadolu’nun zengin malzeme çeşidini ve geleneksel pişirme tekniklerini, evrensel mutfak anlayışı ile birleştiren Delimonti; menüsünü kış mevsimine uygun tatlarla yeniliyor. Gastronomi market ve restoran konseptini bir arada sunan ve ayrıcalıklı atmosferi ile fark yaratan Delimonti’nin kış menüsünde kök sebze çorbasından kuzu tandıra, zerdeçallı tavuktan dana döşe kadar, pek çok yeni ve iddialı lezzet yer alıyor.

Delimonti serin kış günlerinde misafirlerini, besleyici kök sebze çorbası ile karşılıyor. Menüde taze ve mevsimsel mahsuller ile zenginleşen salata seçenekleri arasında ise; bahçe yeşillikleri, elma ve vinegret sos ile lezzetlenen bahçe salatası ve portakal, keçi tulum peyniri ve ceviz ile hazırlanan roka salatası yer alıyor.

Kış dönemi için yenilenen Delimonti menüsündeki lezzetler arasında, kolot peynirli siyez bulguru ile servis edilen kuzu tandır, köz patlıcan ve dövme buğday ile zenginleştirilen dana döş ve acı reçelle birlikte köz biberli patates ezme ile lezzeti katlanan zerdeçallı tavuk yer alıyor. Balık severler için en keyifli seçeneklerden olacak tava somon ve iştah kabartan Delimonti yoğurtlu köfte de Delimonti’nin kış menüsüne lezzet katıyor.

Zeytinyağlı seçeneklerinin arasına zeytinyağlı kök ıspanaknar ekşili zeytinyağlı biber dolması ve pırasa közleme gibi lezzetleri ekleyen Delimonti, menüsünü tatlı severlerin de damaklarına hitap edecek şekilde yeniliyor. Kış menüsünde başta kaymaklı incir tatlısıolmak üzere birçok tatlı seçeneği yer alıyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!