Bulgur eğitimleri, büyük ilgi gördü

15 Haziran 2017 Perşembe 09:00
12
14
16
18

Bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine misyon edinmiş Duru Bulgur’un 2016-2017eğitim-öğretim sezonunda gerçekleştirdiği bulgur eğitimleri büyük  ilgi gördü. Sosyal sorumluluk kapsamında verilen eğitimlerde, “Buğdayın tarihi, bulgurun üretim süreci, kültürlerdeki yeri ve mutfaklarda kullanımı” konuları işlendi.

Türk mutfağının baştacı bulgurun önemini ve lezzetini tanıtmak için sosyal sorumluluk kapsamında eğitim çalışmaları gerçekleştiren Duru Bulgur, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 2 bin 241 kişiye bulgur eğitimi verdi. Eğitimler, 11 üniversite, 4 kadın merkezi, 1 ilköğretim ve anaokulu ile 2 lisede gerçekleştirildi. Bu kapsamda katılımcılarla, “Buğdayın tarihi, bulgurun üretim süreci, kültürlerdeki yeri ve mutfaklarda kullanımı” konuları paylaşıldı. Bulgur eğitimleri sonrasında ise Duru Bulgur Yayınları tarafından hazırlanan Tarihinden Tarifine Bulgur kitabı içindeki birçok yemek denendi ve katılımcılara bulgur eğitim sertifikası verildi. 

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, eğitimlerin hem bilgi açısından hem de milli ürünümüz bulgurun benimsenmesi bakımından oldukça faydalı olduğunu söyledi. Bulgur eğitimlerini sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirten Duru, şunları kaydetti: “Gençlerimize bulgurun üretim sürecini, tarihini bulgur ile ilgili tüm bilgileri aktarıyoruz. Bugün birçok ülke kendi öz ürünlerini dünyaya çok etkili şekilde tanıtıyor. Bu tanıtımın arkasında birincisi devlet desteği, ikincisi de aşçılar vardır. Biz aşçılara eğitimlerimizde şunu söylüyoruz, bulgur vatanımızdan çıkma; milli ürünümüz, bulgura sahip çıkmamız lazım. Hem Türkiye’ye gelen turiste hem de yurtdışındaki görev yapacağınız restoranlarda bulgurlu menüler oluşturup bulgurun tanıtımına destek vermelisiniz. Siz Türk aşçılarsınız. Dünya mutfakları konusunda birçok eğitim alsanız dahi sizin en iyi yapacağınız ve yansıtacağınız mutfak; Türk mutfağıdır. Türk mutfağının temelinde ise bulgur vardır. Bulguru hem iyi tanımalı hem de iyi tanıtmalısınız.”

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Grand Hyatt İstanbul’da sebzeli dondurma
» Caffe Nero’dan yaz sürprizi
» Türkiye’nin Sevilen Peyniri Sütaş Süzme Ailesi genişliyor
» Milka bisküvileri Türkiye’de
» En leziz horoskop: Burçlara göre yemek tercihleri
» Bayramda da pizzalar Domino’s’tan
» Tchibo ile kahve çekirdeklerinin lezzet dolu serüveni
» Gaziantep’te Bayrama özel atölyeler
» Bayramın keyfi Ma-i Cafe’de çıkacak!
» Sağlıklı tatlı keyfi bayramda da devam ediyor
» Duru Bulgur’dan Bayram sofranız için Etli Bulgur Pilavı!..
» Lezzetli sandviçlerin tam zamanı
» Dünyanın en "Güzel" çaylarının buluştuğu Kreasyon: Tea Coutere
» Bayramda yola çıkanlara Shell’den önemli değişiklikler
» Cakes&Bakes’den iyilik dolu lezzetler
» Bayram Tatlılarında şeker Yerine bal kullanın
» Ebru Baybara Demir, Dünyanın en iyi 10 şefinden biri
» Fenix rüzgarı Bodrum’da yeniden esmeye başlıyor!
» Gerçek İtalyan lezzetleri ile Mezzaluna,Bodrum’da
» Güne enerji dolu bir başlangıç
» Çeşme’nin yeni lezzet adresi
» 29 Foodbar Bodrum’da bu yaza damgasını vuracak!
» Tefal’den keyifli Bayramlar
» Boğaz’ın gözdesi Capricorn, yenilenen menüsü ve eşsiz terasıyla yaza hazır!
» Crate and Barrel’ın şık ve kullanışlı tasarımları, bayram için hazırlanan lezzetleri tamamlıyor