Bulgur eğitimleri, büyük ilgi gördü

15 Haziran 2017 Perşembe 09:00
12
14
16
18

Bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine misyon edinmiş Duru Bulgur’un 2016-2017eğitim-öğretim sezonunda gerçekleştirdiği bulgur eğitimleri büyük  ilgi gördü. Sosyal sorumluluk kapsamında verilen eğitimlerde, “Buğdayın tarihi, bulgurun üretim süreci, kültürlerdeki yeri ve mutfaklarda kullanımı” konuları işlendi.

Türk mutfağının baştacı bulgurun önemini ve lezzetini tanıtmak için sosyal sorumluluk kapsamında eğitim çalışmaları gerçekleştiren Duru Bulgur, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 2 bin 241 kişiye bulgur eğitimi verdi. Eğitimler, 11 üniversite, 4 kadın merkezi, 1 ilköğretim ve anaokulu ile 2 lisede gerçekleştirildi. Bu kapsamda katılımcılarla, “Buğdayın tarihi, bulgurun üretim süreci, kültürlerdeki yeri ve mutfaklarda kullanımı” konuları paylaşıldı. Bulgur eğitimleri sonrasında ise Duru Bulgur Yayınları tarafından hazırlanan Tarihinden Tarifine Bulgur kitabı içindeki birçok yemek denendi ve katılımcılara bulgur eğitim sertifikası verildi. 

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, eğitimlerin hem bilgi açısından hem de milli ürünümüz bulgurun benimsenmesi bakımından oldukça faydalı olduğunu söyledi. Bulgur eğitimlerini sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirten Duru, şunları kaydetti: “Gençlerimize bulgurun üretim sürecini, tarihini bulgur ile ilgili tüm bilgileri aktarıyoruz. Bugün birçok ülke kendi öz ürünlerini dünyaya çok etkili şekilde tanıtıyor. Bu tanıtımın arkasında birincisi devlet desteği, ikincisi de aşçılar vardır. Biz aşçılara eğitimlerimizde şunu söylüyoruz, bulgur vatanımızdan çıkma; milli ürünümüz, bulgura sahip çıkmamız lazım. Hem Türkiye’ye gelen turiste hem de yurtdışındaki görev yapacağınız restoranlarda bulgurlu menüler oluşturup bulgurun tanıtımına destek vermelisiniz. Siz Türk aşçılarsınız. Dünya mutfakları konusunda birçok eğitim alsanız dahi sizin en iyi yapacağınız ve yansıtacağınız mutfak; Türk mutfağıdır. Türk mutfağının temelinde ise bulgur vardır. Bulguru hem iyi tanımalı hem de iyi tanıtmalısınız.”

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de
» Gastro Entertainment en lezzetli markaları bir araya getiriyor
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri”nde Bu Ayın Yıldızları: Bal, Enginar, Karadut ve Çilek
» Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler
» Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe
» Bir fincan papatya çayı alır mısınız?
» Beyaz Bosphorus yemeklerinde iddialı mekanlar arasında
» Kuzunun en değerli parçası
» Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli pastanın adresi: “Hadi Ham Yap”
» Melocan, bu ay Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde!
» Donut’un mutlulukla bir ilgisi olmalı...
» Ege’nin İki Yakası Ege geceleri’nde bir araya geliyor
» Peynir tabağı nasıl hazırlanır?
» Eşsiz lezzetteki dondurmaların tek ihtiyacı
» Yaz sıcağında en özel lezzet dondurmanın Shake Shack hali; Custard ve Concrete
» Le Pain Quotidien’den Chia Parfe
» Yemekte denge mutfağı’ndan dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler
» Ülker Nissin Yıldız tesislerini OBA devraldı
» Bu kazan İzmir için kaynıyor
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de
» İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi
» İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzetli kahvaltı durağı