Buğday başağının sıcacık emeğe dönüş hikayesi

20 Şubat 2018 Salı 16:00
12
14
16
18

Tarladan sofradaki yerini alıncaya kadar zahmetli bir yolculuktur ekmeğin öyküsü… Bu yolculuk sayesindedir ki sofraların baş tacı, toplumumuzun temel besin maddesidir ekmek. Geleneğin, emeğin, uygarlığın simgesi olan bu lezzetli besin değeri için Paşafırını; dünyanın farklı bölgelerinden özel seçtiği zengin buğday tahıllarıyla hazırladığı nefis ekmek çeşitlerini misafirleriyle buluşturuyor.

 Temel besin kaynağımız olan ekmeğin, tarladan soframıza kadar gelen uzun bir hikayesi var. Bu uzun yolculuktan sonra herkesin sofrasında farklı tatta yer alan ekmek, mis kokusuyla da herkesi kendine hayran bırakıyor.

Doğanın soflara hediyesi

Buğdayın toprağa düşmesiyle yeşeren ve filizlenen başağın yolculuğun hikayesi olan bu enfes tat içinPaşafırını, dünyanın farklı bölgelerinden özel seçtiği zengin buğday tahıllarıyla hazırladığı nefis ekmek çeşitlerini misafirleriyle buluşturuyor. Geleneksel fırın titizliğinde hazırlanmış birbirinden lezzetli, katkısız, bol lifli, vitamin deposu ekmek seçeneklerini müşterileriyle buluşturan Paşafırını’nın ekmek listesinde; Tam Buğday, Çavdar Ekmeği, Sovital Ekmek, Kepek Ekmek, Artisano, Ruşeym Ekmek, Alman Çavdarı, Rustik Ekmek, Yayla Ekmeği Zeytinli,  Yayla Ekmeği Cevizli, Kavrulmuş Arpalı, Ekşi Mayalı, Fransız Bageti, Purpur Ekmeği, Mısır Ekmeği, Cia Ekmeği bulunuyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti
» Mutfak bilgisini ölçmek isteyenler bu yarışmaları kaçırmasın!
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı