Buğday başağının sıcacık emeğe dönüş hikayesi

20 Şubat 2018 Salı 16:00
12
14
16
18

Tarladan sofradaki yerini alıncaya kadar zahmetli bir yolculuktur ekmeğin öyküsü… Bu yolculuk sayesindedir ki sofraların baş tacı, toplumumuzun temel besin maddesidir ekmek. Geleneğin, emeğin, uygarlığın simgesi olan bu lezzetli besin değeri için Paşafırını; dünyanın farklı bölgelerinden özel seçtiği zengin buğday tahıllarıyla hazırladığı nefis ekmek çeşitlerini misafirleriyle buluşturuyor.

 Temel besin kaynağımız olan ekmeğin, tarladan soframıza kadar gelen uzun bir hikayesi var. Bu uzun yolculuktan sonra herkesin sofrasında farklı tatta yer alan ekmek, mis kokusuyla da herkesi kendine hayran bırakıyor.

Doğanın soflara hediyesi

Buğdayın toprağa düşmesiyle yeşeren ve filizlenen başağın yolculuğun hikayesi olan bu enfes tat içinPaşafırını, dünyanın farklı bölgelerinden özel seçtiği zengin buğday tahıllarıyla hazırladığı nefis ekmek çeşitlerini misafirleriyle buluşturuyor. Geleneksel fırın titizliğinde hazırlanmış birbirinden lezzetli, katkısız, bol lifli, vitamin deposu ekmek seçeneklerini müşterileriyle buluşturan Paşafırını’nın ekmek listesinde; Tam Buğday, Çavdar Ekmeği, Sovital Ekmek, Kepek Ekmek, Artisano, Ruşeym Ekmek, Alman Çavdarı, Rustik Ekmek, Yayla Ekmeği Zeytinli,  Yayla Ekmeği Cevizli, Kavrulmuş Arpalı, Ekşi Mayalı, Fransız Bageti, Purpur Ekmeği, Mısır Ekmeği, Cia Ekmeği bulunuyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!