Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor

13 Ağustos 2018 Pazartesi 10:00
12
14
16
18

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM MICHELIN YILDIZLI ŞEF ARNAUD DUNAND SAUTHIER'NİN KATILIMIYLA BENZERSİZ BİR GASTRONOMİ HAFTASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Mandarin Oriental, Bodrum, efsanevi Mandarin Oriental, Bangkok çatısı altında yer alan restoran Le Normandie'nin Michelin yıldızlı Fransız şefi Arnaud Dunan Sauthier'yi benzersiz bir gastronomi deneyimi kapsamında 14-18 Ağustos tarihleri arasında Bodrum'da ağırlamaktan mutluluk duyar.

Fransız şef Arnaud Dunand Sauthier, fine dining konusunda 15 yılı aşan tecrübesini ve Mandarin Oriental, Bangkok'un 2 Michelin yıldızlı restoranı Le Normandie'de üstlendiği rolünü Mandarin Oriental, Bodrum bünyesinde yer alan restoran Assaggio'da gerçekleşecek olan 5 ve 7 aşamalı tadım mönülerine taşıyacak. Şef Dunand Sauthier'ye bu eşsiz gastronomi deneyiminde 4 yıldır Le Normandie'nin mutfağında kendisiyle çalışan şefler Kittipong Meewong ve Gongpitak Boontanaveerapat eşlik edecekler.

1958 yılında kurulduğundan bu yana Tayland’da lüks Fransız mutfağının simgesi haline gelerek Asya çapında ün kazanan Le Normandie, alanında uzman birinin büyüleyici mutfak, olağanüstü servis ve zarif ambiyansın peşinde koşan fantezisinin gerçeğe dönüştüğü yer olarak dikkatleri üzerinde topluyor. Güncel Fransız mutfağı üzerinde uzmanlaşan Şef Arnaud Dunand Sauthier 2012 yılından beri mutfak ekibinin yönetimini üstlenerek baş şef ünvanını elinde bulunduruyor.

Dunand Sauthier'nin felsefesi, dünyanın dört bir köşesinden sadece en taze malzemeleri ve doğduğu bölge olan Savoy'un en kaliteli ürünlerini kullanmayı esas alıyor. Menüsü için ağırlıklı olarak Fransız Alplerindeki evinden ilham alan ünlü şefin imzasını taşıyan havyar, deniz kestanesi ve şampanya soslu patatesli “Caviar Osciètre et Oursin” ve güvercin, hindiba, armut ve kakaolu “Pigon Miéral de Bresse” gibi yemekler de bu felsefeyi yansıtıyor.

5 ve 7 aşamalı tadım mönüleri 14-18 Ağustos tarihlerinde, saat 19:00-23:00 arasında deneyimlenebilecek. 5 aşamalı akşam yemeği tadım mönüsü 95 avro, yemekle birlikte şarap eşleşmesi 40 avro; 7 aşamalı akşam yemeği tadım mönüsü 120 avro, yemekle birlikte şarap eşleşmesi ise 55 avro olarak fiyatlandırılacak.

 
 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Pinkberry’de Yepyeni Ek Lezzetler: Bobajoy ve Türk Kahvesi
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı