Beyaz peynir tüketimine karpuz etkisi

13 Temmuz 2017 Perşembe 09:00
12
14
16
18

Yaz mevsimiyle birlikte beyaz peynir tüketiminde %15’e varan oranda artış görülmeye başlandı. Bu artışın karpuz tüketimiyle ilintili olduğuna dikkat çeken Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş’e göre, yaz aylarında doruk noktasına ulaşan karpuz tüketimi, beyaz peynir tüketimini de tetikliyor.

Türkiye’de üretilen ve süt endüstrisi tarafından kullanılan çiğ sütün yaklaşık %50’si peynir üretiminde değerlendiriliyor. Peynir, Türkiye’deki neredeyse her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez unsuru, özellikle de beyaz peynir. Ancak yaz aylarında karpuzların olgunlaşması birlikte beyaz peynirin cazibesi daha da artıyor.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt’te, Haziran ayıyla birlikte yaz aylarında beyaz peynir satışları Nisan ve Mayıs aylarına göre yüzde 10 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda artış gösteriyor.

“Bu artışın Türkiye’de beyaz peynir sunan tüm üreticilere yansıdığını tahmin ediyoruz” diyen Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, söz konusu artışa en büyük katkıyı karpuzun yaptığını aktardı.

Peynir tüketme sıklığı artıyor

“Karpuz-beyaz peynir ikilisi, Türk insanının sanki genetiğine kazınmış güzel bir lezzet alışkanlığı” diyen Murat Keleş, tespitlerini söyle sürdürdü: Karpuzun tüketimi, beyaz peynirin tüketimini tetikliyor. Bu süreçte peynirin tüketilme zamanı genişliyor. Genelde sabah kahvaltıda tercih edilen beyaz peynir, karpuzla birlikte öğlen, akşam ya da ara öğün niyetine, günün tamamına yayılan bir esneklikle tüketilmeye başlanıyor.

Birbirini dengeliyor

Karpuzda su oranıyla birlikte şeker oranının da yüksek olduğunu dile getiren Murat Keleş, protein yüklü beyaz peynirin, yüksek şekerli karpuzla birlikte dengeleyici bir birliktelik oluşturduğunu aktardı.

Teksüt Beyaz Peynir

 

Teksüt, beyaz peynir talebine 300, 500, 750 gram ve 1 kiloluk ambalaj seçenekleriyle cevap veriyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de