Beyaz peynir tüketimine karpuz etkisi

13 Temmuz 2017 Perşembe 09:00
12
14
16
18

Yaz mevsimiyle birlikte beyaz peynir tüketiminde %15’e varan oranda artış görülmeye başlandı. Bu artışın karpuz tüketimiyle ilintili olduğuna dikkat çeken Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş’e göre, yaz aylarında doruk noktasına ulaşan karpuz tüketimi, beyaz peynir tüketimini de tetikliyor.

Türkiye’de üretilen ve süt endüstrisi tarafından kullanılan çiğ sütün yaklaşık %50’si peynir üretiminde değerlendiriliyor. Peynir, Türkiye’deki neredeyse her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez unsuru, özellikle de beyaz peynir. Ancak yaz aylarında karpuzların olgunlaşması birlikte beyaz peynirin cazibesi daha da artıyor.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt’te, Haziran ayıyla birlikte yaz aylarında beyaz peynir satışları Nisan ve Mayıs aylarına göre yüzde 10 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda artış gösteriyor.

“Bu artışın Türkiye’de beyaz peynir sunan tüm üreticilere yansıdığını tahmin ediyoruz” diyen Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, söz konusu artışa en büyük katkıyı karpuzun yaptığını aktardı.

Peynir tüketme sıklığı artıyor

“Karpuz-beyaz peynir ikilisi, Türk insanının sanki genetiğine kazınmış güzel bir lezzet alışkanlığı” diyen Murat Keleş, tespitlerini söyle sürdürdü: Karpuzun tüketimi, beyaz peynirin tüketimini tetikliyor. Bu süreçte peynirin tüketilme zamanı genişliyor. Genelde sabah kahvaltıda tercih edilen beyaz peynir, karpuzla birlikte öğlen, akşam ya da ara öğün niyetine, günün tamamına yayılan bir esneklikle tüketilmeye başlanıyor.

Birbirini dengeliyor

Karpuzda su oranıyla birlikte şeker oranının da yüksek olduğunu dile getiren Murat Keleş, protein yüklü beyaz peynirin, yüksek şekerli karpuzla birlikte dengeleyici bir birliktelik oluşturduğunu aktardı.

Teksüt Beyaz Peynir

 

Teksüt, beyaz peynir talebine 300, 500, 750 gram ve 1 kiloluk ambalaj seçenekleriyle cevap veriyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!
» Refika’nın Mutfağı’ndan Tarifler ‘Hayata Cam Kat’ta
» “Ofisten Mutfağa” başlıyor
» Karaca’dan mutfaklar için muhteşem yenilik
» Yeni yılı eşsiz bir müzik ve lezzet şöleni ile karşılamak isteyenler
» İtalyanların En Sevilen Patlıcan Yemeği: Melanzane Alla Parmigiana
» Kışın çorba içmek için 7 iyi neden!
» Ünlü isimler ZUBİZU ile mutfakta
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları
» Sağlıklı kışın sırrı artizan lezzetlerde!