Bekarus’ta Antep mutfağı tanıtıldı

02 Kasım 2017 Perşembe 16:00
12
14
16
18

MSM AŞÇILARI, BÜYÜKELÇİLERİN EŞLERİNE ANTEP YEMEKLERİNİ ÖĞRETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM)’nin deneyimli aşçıları, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in ve büyükelçilerin eşlerine, Antep yemekleri yapmayı öğretti.

Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep, zengin mutfağının başını çeken yuvalama, ali nazik, lahmacun, katmer ve içli köfte yapmanın inceliklerini Belarus’un başkenti Minsk’te, MSM şefi Doğa Çitçi’nin nezaretinde büyükelçilerin eşleriyle buluşturdu, onları Antep sofrasının eşsiz lezzetiyle tanıştırdı.

Şef Çitçi, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in eşi başta olmak üzere 24 büyükelçinin eşlerine, Dünyaca kabul gören Antep’in yöresel yemeklerinden yuvalama, ali nazik, lahmacun, katmer ve içli köfte yapmayı öğretti. Yemek yapımını yakından izleyen büyükelçi eşleri, Antep yemeklerinin lezzetli ve yapımının çok zahmetli olduğunu belirterek, en kısa zamanda Gaziantep’e gelmeyi düşündüklerini söyledi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları
» Sağlıklı kışın sırrı artizan lezzetlerde!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli’de Japon lezzetleri...
» Çengelköy’ün Boğaz’a Açılan Lezzet Mekanı Beyaz Bosphorus
» Knorr sofrası, baharat dünyasına keyifli bir yolculuk için kuruldu
» Fenix kış aylarının da gözdesi olmaya devam ediyor!
» Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri
» Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor
» Çeşnili ekmek karışımı ile nefis aromalı lezzetlere imza atın
» Capricorn yenilenen menüsüyle Boğaz’ın gözdesi olmaya devam ediyor!
» Çikolata ve vişnenin eşsiz dansı
» Teknolojinin ve şıklığın birleşimi
» Sosyal sofra paylaşım deneyimi sunan YeatUp, gezginlere yerel yaşamın kapılarını açıyor
» Evde sos yapmak aslında çok kolay
» Tadında Anadolu’da kahvaltı sofraları hem geleneksel hem leziz
» Ünlü gurmeler Tarsus’ta
» Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar
» En çok boyozu yiyen kazandı
» Cloud 34, Yenilenen Asya Menüsü ile Hilton İstanbul Bomonti’de sizleri bekliyor
» Tarsus Mutfağı Dünya’ya açılıyor
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri” Kasım Ayında Karadeniz’de