Bekarus’ta Antep mutfağı tanıtıldı

02 Kasım 2017 Perşembe 16:00
12
14
16
18

MSM AŞÇILARI, BÜYÜKELÇİLERİN EŞLERİNE ANTEP YEMEKLERİNİ ÖĞRETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM)’nin deneyimli aşçıları, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in ve büyükelçilerin eşlerine, Antep yemekleri yapmayı öğretti.

Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep, zengin mutfağının başını çeken yuvalama, ali nazik, lahmacun, katmer ve içli köfte yapmanın inceliklerini Belarus’un başkenti Minsk’te, MSM şefi Doğa Çitçi’nin nezaretinde büyükelçilerin eşleriyle buluşturdu, onları Antep sofrasının eşsiz lezzetiyle tanıştırdı.

Şef Çitçi, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in eşi başta olmak üzere 24 büyükelçinin eşlerine, Dünyaca kabul gören Antep’in yöresel yemeklerinden yuvalama, ali nazik, lahmacun, katmer ve içli köfte yapmayı öğretti. Yemek yapımını yakından izleyen büyükelçi eşleri, Antep yemeklerinin lezzetli ve yapımının çok zahmetli olduğunu belirterek, en kısa zamanda Gaziantep’e gelmeyi düşündüklerini söyledi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da