Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”

08 Aralık 2017 Cuma 12:00
12
14
16
18

11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'ne katılan Urla Belediyesi standı ziyaretçilerinin akınına uğrarken Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Kentimiz turizmde çeşitliliği yakalamak için önemli atılımlar içinde. Gastronomi turizminde iddia sahibi olmak için çabalarımız sürecek” dedi.

Fuara destekleri nedeniyle Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından teşekkür plaketi verildi. Uluslararası Enginar Festivaliyle yerli, yabacı yaklaşık 1 milyon konuğu bu yıl Urla’da ağırladıklarını belirten Başkan Uyar, şunları söyledi:

“Tarih ve Gastronomi bizim için çok önemli. Bunlar bizim değerlerimizdir. Dolayısıyla Belediyemizin standında bunları yansıtmak istedik. Ayrıca böylesine önemli bir fuarda yer almakta bizim için çok önemli. Urla Belediyesi olarak Gastronomiye çok önem veriyoruz. Urlamıza özgü birçok ürünümüz, yemek kültürümüz var. Yaptığımız etkinliklerle bu unutulan kültürümüzü tekrardan canlandırmak, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu vesile ile Enginar Festivali, Bağbozumu Festivali, Tarhana yapımı gibi birçok etkinlik düzenliyoruz. Turizm için sadece deniz, kum, güneş yetmiyor. Gastronomi de turizmin çok önemli bir parçasıdır. Biz bu önemli parçayı daha da çok geliştirmek istiyoruz. 10 Aralık’a kadar sürecek olan fuarda tüm vatandaşlarımızı Fuar İzmir C Hol’de yer alan Urla Belediyesi standına davet ediyorum” dedi.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor