Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”

08 Aralık 2017 Cuma 12:00
12
14
16
18

11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'ne katılan Urla Belediyesi standı ziyaretçilerinin akınına uğrarken Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Kentimiz turizmde çeşitliliği yakalamak için önemli atılımlar içinde. Gastronomi turizminde iddia sahibi olmak için çabalarımız sürecek” dedi.

Fuara destekleri nedeniyle Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından teşekkür plaketi verildi. Uluslararası Enginar Festivaliyle yerli, yabacı yaklaşık 1 milyon konuğu bu yıl Urla’da ağırladıklarını belirten Başkan Uyar, şunları söyledi:

“Tarih ve Gastronomi bizim için çok önemli. Bunlar bizim değerlerimizdir. Dolayısıyla Belediyemizin standında bunları yansıtmak istedik. Ayrıca böylesine önemli bir fuarda yer almakta bizim için çok önemli. Urla Belediyesi olarak Gastronomiye çok önem veriyoruz. Urlamıza özgü birçok ürünümüz, yemek kültürümüz var. Yaptığımız etkinliklerle bu unutulan kültürümüzü tekrardan canlandırmak, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu vesile ile Enginar Festivali, Bağbozumu Festivali, Tarhana yapımı gibi birçok etkinlik düzenliyoruz. Turizm için sadece deniz, kum, güneş yetmiyor. Gastronomi de turizmin çok önemli bir parçasıdır. Biz bu önemli parçayı daha da çok geliştirmek istiyoruz. 10 Aralık’a kadar sürecek olan fuarda tüm vatandaşlarımızı Fuar İzmir C Hol’de yer alan Urla Belediyesi standına davet ediyorum” dedi.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe