Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”

08 Aralık 2017 Cuma 12:00
12
14
16
18

11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'ne katılan Urla Belediyesi standı ziyaretçilerinin akınına uğrarken Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Kentimiz turizmde çeşitliliği yakalamak için önemli atılımlar içinde. Gastronomi turizminde iddia sahibi olmak için çabalarımız sürecek” dedi.

Fuara destekleri nedeniyle Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından teşekkür plaketi verildi. Uluslararası Enginar Festivaliyle yerli, yabacı yaklaşık 1 milyon konuğu bu yıl Urla’da ağırladıklarını belirten Başkan Uyar, şunları söyledi:

“Tarih ve Gastronomi bizim için çok önemli. Bunlar bizim değerlerimizdir. Dolayısıyla Belediyemizin standında bunları yansıtmak istedik. Ayrıca böylesine önemli bir fuarda yer almakta bizim için çok önemli. Urla Belediyesi olarak Gastronomiye çok önem veriyoruz. Urlamıza özgü birçok ürünümüz, yemek kültürümüz var. Yaptığımız etkinliklerle bu unutulan kültürümüzü tekrardan canlandırmak, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu vesile ile Enginar Festivali, Bağbozumu Festivali, Tarhana yapımı gibi birçok etkinlik düzenliyoruz. Turizm için sadece deniz, kum, güneş yetmiyor. Gastronomi de turizmin çok önemli bir parçasıdır. Biz bu önemli parçayı daha da çok geliştirmek istiyoruz. 10 Aralık’a kadar sürecek olan fuarda tüm vatandaşlarımızı Fuar İzmir C Hol’de yer alan Urla Belediyesi standına davet ediyorum” dedi.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!
» Refika’nın Mutfağı’ndan Tarifler ‘Hayata Cam Kat’ta
» “Ofisten Mutfağa” başlıyor
» Karaca’dan mutfaklar için muhteşem yenilik
» Yeni yılı eşsiz bir müzik ve lezzet şöleni ile karşılamak isteyenler
» İtalyanların En Sevilen Patlıcan Yemeği: Melanzane Alla Parmigiana
» Kışın çorba içmek için 7 iyi neden!
» Ünlü isimler ZUBİZU ile mutfakta
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları
» Sağlıklı kışın sırrı artizan lezzetlerde!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli’de Japon lezzetleri...