Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı

01 Kasım 2018 Perşembe 19:00
12
14
16
18

Şef yazar ve yemek fotoğrafçısı Aydan Üstkanat yeni yazıları ve tarifleriyle artık Lezzet Dergisi’nde okuyucularıyla bir araya geliyor. Ekmeğin bereketini anlattığı ilk yazısı, derginin yenilenmiş içerik ve konsepte sahip Kasım sayısı ile raflarda yerini alıyor.

Sağlıklı ve doğru beslenme alanındaki yazılarıyla mutfağın büyüsünü satırlarına taşıyan Aydan Üstkanat, yeni yazı ve tarifleriyle artık Lezzet Dergisi’nde okuyucularıyla buluşuyor. Üstkanat, ilk yazısı ‘Ekmeğin bereketi üzerindekinin lezzeti’ ile okuyucularını selamlıyor. Her ay Aydanca köşesiyle okuyucularıyla buluşacak olan Aydan Üstkanat, mevsiminde ve doğru beslenmenin inceliklerini yazılarında işleyecek.

Yaşamla mutfak arasında bir köprü olan yemeğin ve yemek kültürünün dergisi Lezzet, 21 yıldır yemek yemeyi ve pişirmeyi seven herkesin bir numaralı mutfak dostu oluyor. Mevsim dengesine saygılı, yemek kültürü mirasını korumayı hedefleyen ve dünya mutfak trendlerini takip eden çizgisiyle yemek kültürü bilincini okura aktarmaya, yenilenmiş içerik ve konsepte sahip haliyle de devam ediyor.

Aydan Üstkanat kimdir?

Yemek denilince akla gelen bütün detaylarına emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı, reçete danışmanı.Star Gazetesi’nde 11 yıldır sürdürdüğü gazeteciliğinin yanı sıra, La Cucina Italiana Dergisi’nin Türkiye edisyonunda 6 yıl başyazarlık yaptı ve fotoğraflarını çekti. Reaktif Hipoglisemi olunca çok sevdiği çikolatalar ve reçeller hayatından çıktı. Şekersiz bir gurme mutfağı yaratarak, kitabını yazdı. 2014 senesinde Gourmand tarafından dünyaya ismini yazdırdı ve En İyi Şef Yazar Seçildi. Yemek yazılarında hiç bilinmeyen veya unutulmuş lezzetleri tatmanız için keşifler yapar. Bazen de tam tersi, çok bilinen yemekleri, tatlıları, hamur işlerini önce yapıp, sonra bir bir anlatarak evde sizlerin de kolayca yapabilmesi için ayrıntılı olarak kaleme alır, fotoğraflar. Yedi yemek kitabı var, hepsini herkes yapabiliyor, reçeteleri gerçek. İyi bir sosyal medya kullanıcısı.

Aldığı Ödüller

Gourmand Awards 2013 Şekersiz kitabı “En İyi Tasarım” Gourmand Best of The World ödülü
Gourmand Awards 2013 Şekersiz kitabı “En İyi Şef Yazar” Gourmand Best of The World ödülü
Gourmand Awards 2017 UN kitabı “En İyi Fotoğrafçı” Gourmand Best of The World ödülü
Türkiye Lezzet Ödülleri 2017 “En İyi Yemek Yazarı” ödülü
Ateşbaz-ı Veli Ödülleri 2017 UN kitabı “Yılın En İyi Yemek Kitabı” ödülü


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?