Anadolu’nun unutulmuş lezzetleri gün yüzüne çıkıyor

18 Temmuz 2017 Salı 10:00
12
14
16
18

Duru Bulgur, Dr. Nermin Işık tarafından hazırlanan “Bulgur Yemekleri” kitabını güncel hale getiriyor. Aynı zamanda Duru Bulgur, bulguru kültür mirası olarak gören ve bulgura sahip çıkmak isteyen herkesi bulgurlu yemek tarifleriyle projeye ortak edecek. Projeye katılmak isteyenler 31 Temmuz 2017 tarihine kadar bulgurlu yemek tariflerini gönderebilecekler.

Bulgurun dünya mutfağında yer alabilmesi adına her yıl başka dillerde bulgur yemek kitapları hazırlatan Duru Bulgur, 2008 yılında Dr. Nermin Işık ile hazırladığı “Bulgur Yemekleri” kitabını güncelliyor.

Duru Bulgur, bu yayınında bulguru kültür mirası olarak gören ve bulgura sahip çıkmak isteyen herkesi projeye ortak edecek. Duru Bulgur, tüm yörelerden gelen bulgurlu yemek tariflerini bu kitapta toplayacak. Duru Bulgur Yayınları tarafından çıkarılacak kitap, 2018’in başında raflardaki yerini alacak. Kitap, kendi ismiyle tarifi yayınlanan herkese hediye edilecek. Projeye ortak olmak isteyen kişiler, facebook ve instagram hesabı üzerinden veya duru@durubulgur.com mail adresine tarifte kullanılan malzemelerin ölçüleriyle birlikte, var ise tarifin hikayesini gönderebilecekler. Projeye son katılım 31 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek.

Bulgura gönül vermiş, bulgurun sofralardaki hak ettiği konuma ulaştırma ve bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinmiş olan Duru Bulgur, bulguru bir kültür mirası olarak görüyor ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için somut çalışmalar yapıyor.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de
» İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi
» İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzetli kahvaltı durağı
» Nars Boutique Hotel’de lezzetli saatler
» Vakko Patisseri Petit Four Palmarina Bodrum’da
» Öğle arasının en güzel sağlıklı atıştırmalıkları için Caréme Restaurant
» Arzum Shake’N Take ile yazın en taze lezzetleri istediğin her an seninle
» Peynir Severler Delimonti’de Ezine peynirinin öyküsüyle yanışıyor
» Mezzaluna’dan lezzet dolu bir yaz
» Hiç yaşamadığınız bir Kruvasan deneyimine hazır olun
» Fenix rüzgarı Bodrum’u ele geçirdi!
» Yaz aylarında Boğaz’ın en gözde adresi Capricorn!
» d.ream Akademi’de yaz kampı başlıyor!
» Sağlıklı ve pratik yemeğin adresi: Servo Kiosk
» HUQQA’dan damaklarda iz bırakan yaz tatlıları: Brandy Snaps & Tusunami
» Little Caesars Pizza’da dijital dönüşüm e-eğitimle devam ediyor
» Yaz aylarının vazgeçilmez protein deposu balık
» İstanbul’a Tepeden Bakan Mekan: İstiklal Terrace kapılarını açtı
» Pikan cevizli açık ravioli tarifi
» Arby’s®’in eti tam 4 saat fırınlanıyor
» Ege’nin İki Yakası Ege Geceleri’nde bir araya geliyor
» Sinema keyfi Sinemia Menüler ile tamamlanıyor
» Lavantayı mutfağınıza almayı hiç denediniz mi?
» “Tatil Mutfakta”