Anadolu’nun unutulmuş lezzetleri gün yüzüne çıkıyor

18 Temmuz 2017 Salı 10:00
12
14
16
18

Duru Bulgur, Dr. Nermin Işık tarafından hazırlanan “Bulgur Yemekleri” kitabını güncel hale getiriyor. Aynı zamanda Duru Bulgur, bulguru kültür mirası olarak gören ve bulgura sahip çıkmak isteyen herkesi bulgurlu yemek tarifleriyle projeye ortak edecek. Projeye katılmak isteyenler 31 Temmuz 2017 tarihine kadar bulgurlu yemek tariflerini gönderebilecekler.

Bulgurun dünya mutfağında yer alabilmesi adına her yıl başka dillerde bulgur yemek kitapları hazırlatan Duru Bulgur, 2008 yılında Dr. Nermin Işık ile hazırladığı “Bulgur Yemekleri” kitabını güncelliyor.

Duru Bulgur, bu yayınında bulguru kültür mirası olarak gören ve bulgura sahip çıkmak isteyen herkesi projeye ortak edecek. Duru Bulgur, tüm yörelerden gelen bulgurlu yemek tariflerini bu kitapta toplayacak. Duru Bulgur Yayınları tarafından çıkarılacak kitap, 2018’in başında raflardaki yerini alacak. Kitap, kendi ismiyle tarifi yayınlanan herkese hediye edilecek. Projeye ortak olmak isteyen kişiler, facebook ve instagram hesabı üzerinden veya duru@durubulgur.com mail adresine tarifte kullanılan malzemelerin ölçüleriyle birlikte, var ise tarifin hikayesini gönderebilecekler. Projeye son katılım 31 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek.

Bulgura gönül vermiş, bulgurun sofralardaki hak ettiği konuma ulaştırma ve bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinmiş olan Duru Bulgur, bulguru bir kültür mirası olarak görüyor ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için somut çalışmalar yapıyor.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı
» Kocaeli’de 1000 çeşit yemek var
» Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu
» Bal, ham haliyle güzel…
» Aydan Üstkanat’ın seçtiği “Sanal Alemin En İyileri” pikan cevizli lezzetlerle hünerlerini sergiledi
» Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar
» Buğday başağının sıcacık emeğe dönüş hikayesi
» Dev çikolata tablosu
» Dünyanın en meşhur lezzetlerini keşfedin
» Dünya mutfağı tarhana ile tanıştı
» Tahinin pekmez aşkı eski tadında!
» Şefler, Lezita ile lezzet yolculuğuna çıktı
» Urla’nın Gastronomi Turizmi çabalarına büyük destek
» Geleneksel lezzet boza ve sağlık
» Çırağan Sarayı’nda Venedik rüzgârı esiyor
» Gaziantep lezzetlerinin ünlü şefleri The Ritz-Carlton, İstanbul’a geliyor
» Tutkunun peşinde koşanları enfes İtalyan çikolatası deneyimi ile buluşturuyor
» Metrelik Adana Kebabı