Anadolu’nun unutulmuş lezzetleri gün yüzüne çıkıyor

18 Temmuz 2017 Salı 10:00
12
14
16
18

Duru Bulgur, Dr. Nermin Işık tarafından hazırlanan “Bulgur Yemekleri” kitabını güncel hale getiriyor. Aynı zamanda Duru Bulgur, bulguru kültür mirası olarak gören ve bulgura sahip çıkmak isteyen herkesi bulgurlu yemek tarifleriyle projeye ortak edecek. Projeye katılmak isteyenler 31 Temmuz 2017 tarihine kadar bulgurlu yemek tariflerini gönderebilecekler.

Bulgurun dünya mutfağında yer alabilmesi adına her yıl başka dillerde bulgur yemek kitapları hazırlatan Duru Bulgur, 2008 yılında Dr. Nermin Işık ile hazırladığı “Bulgur Yemekleri” kitabını güncelliyor.

Duru Bulgur, bu yayınında bulguru kültür mirası olarak gören ve bulgura sahip çıkmak isteyen herkesi projeye ortak edecek. Duru Bulgur, tüm yörelerden gelen bulgurlu yemek tariflerini bu kitapta toplayacak. Duru Bulgur Yayınları tarafından çıkarılacak kitap, 2018’in başında raflardaki yerini alacak. Kitap, kendi ismiyle tarifi yayınlanan herkese hediye edilecek. Projeye ortak olmak isteyen kişiler, facebook ve instagram hesabı üzerinden veya duru@durubulgur.com mail adresine tarifte kullanılan malzemelerin ölçüleriyle birlikte, var ise tarifin hikayesini gönderebilecekler. Projeye son katılım 31 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek.

Bulgura gönül vermiş, bulgurun sofralardaki hak ettiği konuma ulaştırma ve bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinmiş olan Duru Bulgur, bulguru bir kültür mirası olarak görüyor ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için somut çalışmalar yapıyor.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Pizzanın Sırrı
» Pazar kahvaltıları Eataly’de lezzet ve eğlenceyi bir araya getiriyor
» Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için: Çayla
» Elite World Chefs ’Kebaba Dair Her Şey’
» Gaziantep’in yöresel lezzetleri Polonyalılara tanıtıldı
» Parıltım ile okullara sağlıklı yemek hizmeti
» 8 yaşındaki hastanın kafatasından 7 cm’lik tümör çıkarıldı
» Dünya pizzaya hayran, biz kendi mutfağımıza
» Tavada Tavuk yatırım fırsatlarıyla hızlı çıkış yaptı
» Eataly’de festival zamanı
» Şirketlerin en hamarat ekipleri d.ream Akademi’de buluşuyor!
» Medeniyetler Diyarı İstanbul’da
» Bal gibi ballar İstanbul Kongre merkezi’nde
» En yaratıcı tavuk tarifleri ikinci kez yarışıyor!
» Enfes tatları ile Ege günlüğü artık Bilkent Station’da
» Sonbahara Lezzet Katan Atıştırmalıklar Monochrome’da
» Gastronomist 2017 Çinli şeflerin muhteşem şovuyla final yaptı
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor