Anadolu’nun unutulmuş lezzetleri gün yüzüne çıkıyor

18 Temmuz 2017 Salı 10:00
12
14
16
18

Duru Bulgur, Dr. Nermin Işık tarafından hazırlanan “Bulgur Yemekleri” kitabını güncel hale getiriyor. Aynı zamanda Duru Bulgur, bulguru kültür mirası olarak gören ve bulgura sahip çıkmak isteyen herkesi bulgurlu yemek tarifleriyle projeye ortak edecek. Projeye katılmak isteyenler 31 Temmuz 2017 tarihine kadar bulgurlu yemek tariflerini gönderebilecekler.

Bulgurun dünya mutfağında yer alabilmesi adına her yıl başka dillerde bulgur yemek kitapları hazırlatan Duru Bulgur, 2008 yılında Dr. Nermin Işık ile hazırladığı “Bulgur Yemekleri” kitabını güncelliyor.

Duru Bulgur, bu yayınında bulguru kültür mirası olarak gören ve bulgura sahip çıkmak isteyen herkesi projeye ortak edecek. Duru Bulgur, tüm yörelerden gelen bulgurlu yemek tariflerini bu kitapta toplayacak. Duru Bulgur Yayınları tarafından çıkarılacak kitap, 2018’in başında raflardaki yerini alacak. Kitap, kendi ismiyle tarifi yayınlanan herkese hediye edilecek. Projeye ortak olmak isteyen kişiler, facebook ve instagram hesabı üzerinden veya duru@durubulgur.com mail adresine tarifte kullanılan malzemelerin ölçüleriyle birlikte, var ise tarifin hikayesini gönderebilecekler. Projeye son katılım 31 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek.

Bulgura gönül vermiş, bulgurun sofralardaki hak ettiği konuma ulaştırma ve bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinmiş olan Duru Bulgur, bulguru bir kültür mirası olarak görüyor ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için somut çalışmalar yapıyor.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Wish More Hotel Istanbul mutfağından kestane kokuları yükseliyor!
» Fındık ve bademin karamelle dansı
» Yüksek miktarda kahve tüketimi yaşam süresi ile nasıl ilişkili?
» Sevilen İtalyan lezzetleri Gina’nın yenilenen menüsünde!
» “Habercilerden yeni yıl sofraları”
» Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final
» Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Hindi ve Tavuk eti
» Her ikisinde de "göç öyküsü" var
» Yılbaşının en tatlı hediyesi
» Sedef İybar’dan Şık Yılbaşı Sofraları için İpuçları
» Tropicana ile Yerel Lezzetler işe buluştu
» Birbirinden lezzetli çikolatalar ile yeni yıla tatlı bir başlangıç yapın
» Yılbaşı coskusunu sway hotels’de yaşayın
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…