24 yıldır kalitesinden ödün vermeyen Sait Balık, lezzetleri ile fark yaratıyor

17 Nisan 2017 Pazartesi 17:00
12
14
16
18

Sait Balık, Bodrum merkez ve Yalıkavak’taki restoranlarında, açıldığı günden bu yana aynı lezzet ve hizmet kalitesiyle seçkin konuklarını ağırlıyor. Tazelik ve mevsimselliği ön planda tutan Sait, balığından sebzesine restoranında sunduğu tüm ürünleri sezonunda temin ederek, en taze halleri ile misafirlerine sunuyor.

Bugüne kadar krallardan devlet başkanlarına, sanat ve iş dünyasından pek çok yerli ve yabancı isme ev sahipliği yapan balık restoranının ardında deneyimli bir isim var: Sait Birtan Yılmaz. Yılmaz’ın uzun yıllara dayanan engin tecrübelerinin ardından Bodrum’da açtığı Sait Balık’ın yolculuğu 24 yıldır devam ediyor.

Menüsünü genellikle mevsim balığına göre şekillendiren, kendi bahçesinden taze taze toplanmış olan sebzeleri kullanan Sait Balık’ı diğer restoranlardan ayıran nitelikleri ise Yılmaz şöyle anlatıyor: “Sait markasının başarısını ve farkını gastronomi alanında aldığım eğitimin yanı sıra titiz çalışma prensibimize bağlıyorum. Ek olarak misafirlerle birebir ilgilenmemiz ve onlara değerli olduklarını hissettirmemiz de bizler için oldukça önemli.”

Sait Balık’ın bir farkı da balıklı salataları

Sait Balık menüsüyle de farkını hissettiriyor. Son yıllarda sağlıklı yaşam trendinin bir uzantısı olarak daha fazla tercih edilmeye başlanan salatalara da kendi imzasını atan Sait Balık, bir balık restoranına yaraşır şekilde lezzetli ve doyurucu salatalarını da misafirlerinin beğenisine sunuyor. Peynirli çoban salatasından gavurdağı salatasına, roka-domatesten peynirli soğanlı yeşil salataya kadar menüdeki çeşitlilik de öne çıkıyor.

Belli aralıklarla güncellenen ayrıcalıklı menü

Restoranın değişmeyen menüsüne, belli aralıklarla müdavimlerini hoşnut edecek yeni lezzetlerle fark kattıklarını, asıl değişimi ise tabaktan dekorasyona başka ayrıntılarla gerçekleştirdiklerini söyleyen Sait Yılmaz; menüyü şöyle özetliyor:

“Taze balık çeşitleri, balığa eşlik eden en taze içeriklerle hazırlanan salatalar ve mezeler… Yalıkavak’ta, yazın deniz mahsullerine ağırlık veriyorum, Çanakkale’den ıstakoz bulamazsak Amerika’dan gelen siyah deniz kabuklularını da kullanıyoruz. Ana lezzetlerimiz mevsimine göre köpoğlu gibi buranın klasikleşmiş ürünleri oluyor, bunlar her iki restoranımızda da var ama Yalıkavak menümüzün biraz daha zengin olduğunu söyleyebiliriz.”

Sait Balık, misafirlerinin alıştığı kaliteden ödün vermeden hizmet vermeye devam ediyor. Misafirlerinin ne zaman geleceğinin hiç belli olmayacağını söyleyen Yılmaz, “Daima masa sayısına yetecek kadar salon ve mutfak çalışanı hazırdır. Bizde mumlar ve ışıklar, keza şömineler, misafirlerimiz gelsin gelmesin yanar. Her gün her masada mutlaka canlı çiçeklerimiz olur” diyor.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Çünkü ‘Anne’, ‘Mutluluk’ demek…
» Mutfağın yıldızı Sahrap Soysal ve Nilgün Belgün Optimum’da
» Tadımca yenilendi
» Zengin şarküteri seçenekleri Delimonti’de meraklılarıyla buluşuyor
» St Regis İstanbul’da tadım etkinllği
» Çocukları gülümseten lezzetler Özsüt’te
» Domino’s Pizza’lar şimdi “Gece Açık”
» İştah kabartan deniz ürünlü alternatifler Monochrome’da
» Profilo Küçük Ev Aletleri seçili ürünlerdeki bahar kampanyası ile kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
» Geleceğin şeflerinden 23 Nisan’a özel lezzetler
» Bodrum Balıkçısı cennet koyunda yaza merhaba diyor
» Türkiye, yerel mutfaktaki zenginliğini öne çıkarmalı
» Cornetto ve Kenan Doğulu bu yaz “İlk Adımı Sen At” diyor!
» Ronnefeldt ile yaza hazırlanın
» Tüm dünyada geçerli bir kariyer için profesyonel mutfak eğitimleri Haziran’da başlıyor
» Tüketicilerin yüzde 65’i restoran ve kafelerde içeceğini cam ambalajda istiyor
» Pide’nin ‘Fit’ hali!
» 2000 yıl önce ne yiyorsak hala onu yemeye devam ediyoruz
» LAV ile tatlı sunumlarınıza yaratıcılık katın
» Sokak lezzetleri sihirli fiyatlarla öğle arası HuQQabaz’da
» Annenizle kahve keyfini paylaşmak ve tatlı bir sohbet için David People’den özel kahve menüsü
» Kuzu Kafes bahar aylarına lezzet katıyor
» Ay Bitmeden: Chef’s table mutfak akademisi’nde dört workshop
» Ödemiş, Trkiye2de peynirciliğin merkezi olacak!
» Gastronomi sektörü GTD ile Turquality’i yakından tanıdı