24 yıldır kalitesinden ödün vermeyen Sait Balık, lezzetleri ile fark yaratıyor

17 Nisan 2017 Pazartesi 17:00
12
14
16
18

Sait Balık, Bodrum merkez ve Yalıkavak’taki restoranlarında, açıldığı günden bu yana aynı lezzet ve hizmet kalitesiyle seçkin konuklarını ağırlıyor. Tazelik ve mevsimselliği ön planda tutan Sait, balığından sebzesine restoranında sunduğu tüm ürünleri sezonunda temin ederek, en taze halleri ile misafirlerine sunuyor.

Bugüne kadar krallardan devlet başkanlarına, sanat ve iş dünyasından pek çok yerli ve yabancı isme ev sahipliği yapan balık restoranının ardında deneyimli bir isim var: Sait Birtan Yılmaz. Yılmaz’ın uzun yıllara dayanan engin tecrübelerinin ardından Bodrum’da açtığı Sait Balık’ın yolculuğu 24 yıldır devam ediyor.

Menüsünü genellikle mevsim balığına göre şekillendiren, kendi bahçesinden taze taze toplanmış olan sebzeleri kullanan Sait Balık’ı diğer restoranlardan ayıran nitelikleri ise Yılmaz şöyle anlatıyor: “Sait markasının başarısını ve farkını gastronomi alanında aldığım eğitimin yanı sıra titiz çalışma prensibimize bağlıyorum. Ek olarak misafirlerle birebir ilgilenmemiz ve onlara değerli olduklarını hissettirmemiz de bizler için oldukça önemli.”

Sait Balık’ın bir farkı da balıklı salataları

Sait Balık menüsüyle de farkını hissettiriyor. Son yıllarda sağlıklı yaşam trendinin bir uzantısı olarak daha fazla tercih edilmeye başlanan salatalara da kendi imzasını atan Sait Balık, bir balık restoranına yaraşır şekilde lezzetli ve doyurucu salatalarını da misafirlerinin beğenisine sunuyor. Peynirli çoban salatasından gavurdağı salatasına, roka-domatesten peynirli soğanlı yeşil salataya kadar menüdeki çeşitlilik de öne çıkıyor.

Belli aralıklarla güncellenen ayrıcalıklı menü

Restoranın değişmeyen menüsüne, belli aralıklarla müdavimlerini hoşnut edecek yeni lezzetlerle fark kattıklarını, asıl değişimi ise tabaktan dekorasyona başka ayrıntılarla gerçekleştirdiklerini söyleyen Sait Yılmaz; menüyü şöyle özetliyor:

“Taze balık çeşitleri, balığa eşlik eden en taze içeriklerle hazırlanan salatalar ve mezeler… Yalıkavak’ta, yazın deniz mahsullerine ağırlık veriyorum, Çanakkale’den ıstakoz bulamazsak Amerika’dan gelen siyah deniz kabuklularını da kullanıyoruz. Ana lezzetlerimiz mevsimine göre köpoğlu gibi buranın klasikleşmiş ürünleri oluyor, bunlar her iki restoranımızda da var ama Yalıkavak menümüzün biraz daha zengin olduğunu söyleyebiliriz.”

Sait Balık, misafirlerinin alıştığı kaliteden ödün vermeden hizmet vermeye devam ediyor. Misafirlerinin ne zaman geleceğinin hiç belli olmayacağını söyleyen Yılmaz, “Daima masa sayısına yetecek kadar salon ve mutfak çalışanı hazırdır. Bizde mumlar ve ışıklar, keza şömineler, misafirlerimiz gelsin gelmesin yanar. Her gün her masada mutlaka canlı çiçeklerimiz olur” diyor.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları
» Sağlıklı kışın sırrı artizan lezzetlerde!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli’de Japon lezzetleri...
» Çengelköy’ün Boğaz’a Açılan Lezzet Mekanı Beyaz Bosphorus
» Knorr sofrası, baharat dünyasına keyifli bir yolculuk için kuruldu
» Fenix kış aylarının da gözdesi olmaya devam ediyor!
» Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri
» Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor
» Çeşnili ekmek karışımı ile nefis aromalı lezzetlere imza atın
» Capricorn yenilenen menüsüyle Boğaz’ın gözdesi olmaya devam ediyor!
» Çikolata ve vişnenin eşsiz dansı
» Teknolojinin ve şıklığın birleşimi
» Sosyal sofra paylaşım deneyimi sunan YeatUp, gezginlere yerel yaşamın kapılarını açıyor
» Evde sos yapmak aslında çok kolay
» Tadında Anadolu’da kahvaltı sofraları hem geleneksel hem leziz
» Ünlü gurmeler Tarsus’ta
» Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar
» En çok boyozu yiyen kazandı
» Cloud 34, Yenilenen Asya Menüsü ile Hilton İstanbul Bomonti’de sizleri bekliyor
» Tarsus Mutfağı Dünya’ya açılıyor
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri” Kasım Ayında Karadeniz’de